Natural Daylight Defence SPF 50

Vorige Artikel 10 van 10
€ 19,95 (inclusief btw)

Natural Delight Defence

Na 6 jaar ontwikkeling is de zonnecrème van RainPharma klaar. Het was een lange zoektocht naar een geschikte zonnefilter die volledig natuurlijk is, optimale bescherming biedt tegen UV-licht, en tegelijk prettig aanvoelt op de huid en geen witte waas geeft.

- Onze zonnecréme is verkrijgbaar in 50ml en 200ml.

Maar wat is nu precies het verschil tussen een chemische en fysische (natuurlijke) zonnefilter en waarom is een fysische zonnefilter beter? Het werkingsmechanisme van deze twee types zonnefilter is compleet verschillend. 

Meer info:

Wat is nu het verschil tussen een chemishe en fysische (natuurlijke) zonnefilter?

Een chemische zonnefilter wordt opgenomen door de huid en absorbeert de UV-straling. Omdat de zonnefilter eerst moet worden opgenomen door de huid, is deze pas een half uur na het insmeren met de zonnecrème volledig werkzaam.

Een fysische zonnefilter werkt heel anders.  Deze werkt als een schild dat op de huid ligt en weerkaatst op die manier de UV-straling. De filter legt een laagje over de huid, wat het bekende "witte waas-effect" veroorzaakt. Dit effect verlaagt het gebruiksgemak, en vormt voor veel mensen een drempel om te kiezen voor een zonnecrème met een fysische filter. Door de combinatie van een revolutionaire vorm van zink oxide met zorgvuldig uitgekozen natuurlijke oliën zijn we er bij RainPharma na veel onderzoek in geslaagd om hier een oplossing voor te vinden.

Doordat een fysische filter niet in de huid trekt, is de kans op huidirritatie klein. Daardoor is een zonnecrème met een fysische filter het meest geschikt voor mensen met een gevoelige huid.

Omdat een fysische zonnefilter als een schild op de huid ligt, is deze werkzaam meteen na het aanbrengen van de zonnecrème, dus je hoeft niet een half uur te wachten voordat je in de zon komt zoals bij een chemische zonnefilter.


Wat betekent SPF?

Een goede zonnecrème biedt bescherming tegen zowel UVA- als UVB-straling. De beschermingsfactor van een zonnecrème wordt aangegeven als de SPF (Sun Protection Factor), en geldt enkel voor UVB-straling.

De SPF-factor geeft aan hoeveel langer iemand die beschermd is mét zonnebrandcrème, in de zon kan blijven als iemand zonder bescherming, vooraleer er zonnebrand optreedt. Iemand die zonder zonnecrème na 5 minuten zou verbranden, zou met een zonnecrème met SPF 40 dus pas na 150 minuten (of 2,5 uur) verbranden.

In de praktijk hangt de tijd die men in de zon kan blijven zonder te verbranden niet alleen af van de SPF van de zonnebrandcrème, maar ook van andere factoren zoals het huidtype, de hoeveelheid zonnebrandcrème die men gebruikt, de activiteiten die men doet, enzovoort. Daarom wordt aangeraden om jezelf elke 2 uur opnieuw in te smeren, ongeacht de SPF-factor. 

Bovendien neemt de bescherming tegen UVB-straling niet lineair toe met de SPF-factor. Dat is eenvoudig te zien in onderstaande tabel die het percentage van de UVB-straling weergeeft die gefilterd wordt door zonnecrèmes met verschillende SPF-factoren. Hieruit blijkt duidelijk dat een zonnecrème met SPF 50 slechts 0.5% meer bescherming biedt dan een zonnecrème met SPF 40.

De UVA-factor van een zonnecrème moet minstens een derde zijn van de UVB-bescherming, dus minstens 15 voor een SPF 40. De UVA-factor van de natural daylight defence is 20 en dus zelfs hoger dan de vereiste UVA-factor voor een SPF 50. Dit maakt onze zonnecrème zeer geschikt, niet alleen tegen zonnebrand, maar ook naar anti-aging toe.

© 2019 - 2023 dropsofnature | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel