Nuud Smarter Pack (2x20ml)

Artikel 2 van 2
€ 25,95 (inclusief btw)

Ben je al fan? Onze Smarter Pack geeft je meer Nuud, meer voordeel, meer blijheid. 25% voordeliger! Wist je al dat Nuud een idem verpakking heeft voor zijn 15ml en 20ml tube's...

Wat zit ze er dan wel in Nuud?

Ecocert Zilver

Wat is het?
Zilver is er in alle soorten en maten. Vaak wordt, om kosten te besparen, gebruik gemaakt van zilver oplossingen of zilver in deeltjes zo klein dat ze door het huidoppervlak kunnen dringen (nano zilver). In Nuud hebben we in plaats daarvan gebruik gemaakt van Ecocert micro zilver; veel grotere zilver deeltjes (die dus niet door de huid kunnen dringen) en daarbij is ons zilver geen oplossing; het zilver in Nuud is 99,9% puur.

Wat is de werking?
Zilver heeft een natuurlijke antibacteriële werking. Het remt bacteriën dus op natuurlijke wijze.

Waarom in Nuud?
Om de bacteriën die transpiratiegeur veroorzaken te remmen zodat transpiratiegeur voorkomen wordt.

Kokos olie

Wat is het?
Een zuiver product dat voor 100% van natuurlijke kokosolie wordt gemaakt.

Wat is de werking?
Olie lost niet op in water en verhoogt de smeerbaarheid van producten.

Waarom in Nuud?
Kokosolie zorgt ervoor dat Nuud niet oplost in (douche)water en transpiratievocht. Daarnaast helpt het om de huid zacht en soepel te houden.

Wonderolie

Wat is het?
Dit ingrediënt komt van de Ricinus communis. Dit is de wonderboom of wonderolieboom.  Wonderolie wordt al heel lang door de mens gebruikt. Wonderbonen, waaruit de wonderolie komt, zijn aangetroffen in Egyptische tomben uit 4000 v.Chr. en het gebruik van wonderolie, werd beschreven door Griekse reizigers, onder wie Herodotos. In India is de olie al minstens sinds 2000 v.Chr.in gebruik en ook in China wordt zij al eeuwen gebruikt, voornamelijk medicinaal.

Wat is de werking?
Olie lost niet op in water en verhoogt de smeerbaarheid van producten.

Waarom in Nuud?
Wonderolie zorgt ervoor dat Nuud niet oplost in (douche)water en transpiratievocht. Daarnaast helpt het om de huid zacht en soepel te houden.

Zink oxide

Wat is het?
Zinkoxide wordt verkregen door zink te verhitten, waarna een puur wit poeder overblijft.

Wat is de werking?
Zinkoxide zorgt ervoor dat de huid goed gereinigd wordt; daarnaast heeft het een beschermende werking. Daarom wordt het veel toegepast, onder andere in babyzalf.

Waarom in Nuud?
Om Nuud optimaal zijn werk te laten doen is het belangrijk dat de huid goed schoon is; de werkzame ingrediënten zijn dan het meest effectief.

Amandel olie

Wat is het?
Olie van de amandelboom (Prunus dulcis, voorheen ook Prunus amygdalus) komt van de rozenfamilie en is een kleine loofboom met als vrucht de amandel.

Wat is de werking?
Deze olie is rijk aan onverzadigde vetzuren, zoals olie- en linolzuur waardoor het extra verzorgend werkt. Daarnaast lost het niet op in water en verhoogt het de smeerbaarheid van producten.

Waarom in Nuud?
Amandel olie zorgt ervoor dat Nuud niet oplost in (douche)water en transpiratievocht. Daarnaast verzorgt het een eventueel droge en of gevoelige huid.

Minerale klei

Wat is het?
Stearalkonium bentonite is een combinatie van stearalkonium hectoriet en bentonietklei. Stearalkonium hectoriet is een mineraal dat is ontdekt in de buurt van het Amerikaanse stadje Hector. Bentonietklei ontstaat wanneer vulkanische as in aanraking komt met water. In de klei kunnen verschillende stoffen voorkomen. In het geval dat voornamelijk dit mineraal in de klei voorkomt noemen we deze dus stearalkonium bentonite.

Wat is de werking?
Deze klei verbetert de smeerbaarheid en viscositeit (= stroperigheid).

Waarom in Nuud?
Stearalkonium bentonite bevordert de smeerbaarheid van Nuud; het maakt de crème dun genoeg om goed te smeren, maar precies dik genoeg om goed te hechten.

Plantaardige emulgator

Wat is het?
Het is een natuurlijke emulgator verkregen uit glycerine en stearinezuur, enkel van plantaardige oorsprong.

Wat is de werking?
Dit ingrediënt zorgt ervoor dat de andere ingrediënten goed mengen.

Waarom in Nuud?
Zorgt ervoor dat de ingrediënten in Nuud goed mengen zodat een fijne crème verkregen wordt die bij alle temperaturen fijn smeerbaar blijft.

plantaardige mengverbeteraar

Wat is het?
Propylene carbonate is een geur- en reukloze organische verbinding. In hoge concentraties kan het irriterend zijn, maar niet in de lage concentraties waarin het in cosmetica wordt verwerkt.

Wat is de werking?
Propylene carbonate bevordert de oplosbaarheid van stoffen.

Waarom in Nuud?
Om te zorgen dat alle ingrediënten goed mengen waardoor een homogeen product ontstaat.

Carnauba was

Wat is het?
Copernicia cerifera cera is carnaubawas. Dit is een geelbruine was uit de bladeren van de carnaubapalm.

Wat is de werking?
Het geeft extra stevigheid en is niet oplosbaar in water.

Waarom in Nuud?
Zorgt ervoor dat Nuud niet te vloeibaar wordt, zeker bij hogere temperaturen (zomer).

© 2019 - 2024 dropsofnature | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel